Πώς να οργανώσετε σωστά τη μετακόμισή σας

Πώς να οργανώσετε σωστά τη μετακόμισή σας

Αρκετοί από εμάς πιθανώς να έχουμε κάνει τουλάχιστον μία μετακόμιση στη ζωή μας και άρα γνωρίζουμε από πρώτο χέρι το άγχος, τον χρόνο και την οργάνωση που απαιτούνται, για να ολοκληρωθούν όλα σωστά. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να φροντίσουμε, όπως σε ό,τι άλλο κάνουμε στη ζωή μας, είναι να σχεδιάσουμε το πλάνο της μετακόμισης και τι περιλαμβάνει αυτό, όλες δηλαδή τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν αλλά και τη σωστή τους σειρά.

Παρακάτω θα σας αναφέρουμε βασικά σημεία τα οποία πρέπει να προσέξετε, για να έχετε μία σωστή και εύκολη μετακόμιση.

  • Τουλάχιστον 20 ημέρες πριν τη μετακόμισή σας στον νέο χώρο, πρέπει να έχετε αποφασίσει ποια εταιρεία μετακομίσεων θα αναλάβει τη μετακόμισή σας. Φροντίστε να έχετε κάνει σωστή συνεννόηση και να επιλέξετε μία αξιόπιστη και έμπειρη εταιρεία μεταφορών μετακομίσεων, για να μη βρεθείτε προ εκπλήξεως στο τέλος. Ο επαγγελματίας της εταιρείας θα έρθει στον χώρο σας, θα καταγράψει τα αντικείμενα, θα μελετήσει τι υλικά και μηχανήματα θα χρειαστούν και θα σας δώσει το τελικό κόστος για μία ασφαλή μετακόμιση.
  • Ανάλογα με τον ελεύθερο χρόνο σας θα πρέπει να συσκευάσετε μικροαντικείμενα σε κούτες, για να κερδίσετε χρόνο και κόστος από τη μετακόμιση. Ξεκινήστε να συσκευάζετε τα αντικείμενά σας βάζοντας πρώτα στις κούτες τα λιγότερο απαραίτητα και αφήνοντας έξω τα απολύτως απαραίτητα.
  • Καλό θα ήταν να έχετε άδεια από την εργασία σας την ημέρα της μετακόμισης ή να ζητήσετε από κάποιον δικό σας άνθρωπο να επιβλέπει τη διαδικασία.
  • Θα πρέπει να δρομολογήσετε αρκετό καιρό πριν το ρεύμα, το νερό και το τηλέφωνο για το νέο σας σπίτι αλλά και τη διακοπή των παλαιών συνδέσεων.
  • Επίσης, μην ξεχάσετε να ενημερώσετε αυτούς με τους οποίους αλληλογραφείτε για τη νέα σας διεύθυνση.
  • Με την ολοκλήρωση της μετακόμισης και σε συνεργασία με τη μεταφορική εταιρεία που επιλέξατε κάντε μία απογραφή.

 
Επιλέγοντας τη SIGMA Μεταφορική εξασφαλίζετε μία 100% ασφαλή μετακόμιση, με τον πλέον σύγχρονο εξοπλισμό και με κατάλληλα ανυψωτικά μηχανήματα, διασφαλίζοντας έτσι τη μεταφορά σας στο νέο σας σπίτι με όσο το δυνατόν λιγότερο άγχος!